Wolak-Waliking Zaman

0 136

Wolak-Waliking Zaman

Wolak waliking jaman
– Sing penting dianggep ora penting
– Sing ora penting dipenting-pentingno
– Sing apik dielek-elek
– Sing elek dianggep apik
– Sing bener disalahke
– Sing salah dibener-benerke
– Sing jane tontonan dianggep tuntunan
– Sing mestine tuntunan malah dadi tontonan
– Ora ono manungso sing sempurno
– Ora ono manungso sing ora nduwe dosa
– Mulo podho enggal-enggal tobato
– Mumpung durung ditimbali sing KUWOSO
– Zamane zaman edan
– Akeh menungso podho lali karo pengeran
– Ngaku agamane Islam nanging ora gelem sembahyang
– Hobine maksiat sak ndalan-dalan
– Nyambut gawe podho sungkan
– Bandane negoro-ne malah digawe rayahan
– Zamane-zaman maju
– Akeh wong wadhon podho kemayu
– Yen bengi podho metu ngguya-guyu
– Mung trimo mamerne pupu
– Turut ngisor wit waru
– Jebule mung payu sewu
– Zamane-zaman globalisasi
– Akeh wong wes lali karo dzat kang moho suci, duwit korupsi dianggep rejeki
– Akeh santri sing podho gak gelem ngaji
– Ugo akeh KYAI sing lali karo santri
– Malah MELU-MELU REBUTAN KURSI..
– Manungso kuwi dititah podho
– Nanging yen masalah bondo dijatah bedo
– Mulo manungso iku wajibe mung usaha karo ndonga
– Entuk rezeki sepiro atine seng nrimo
– Gak usah meri karo konco sak podho-podho
– Akeh wong stres mergo uripe gak beres
– Rino wengi mung mburu ndonya
– Njur lali karo agomo
– Ojo podho nggersulo ndak gelis tuwo
– Wong yen nrimo uripe dowo
– Wong sing sabar rejekine jembar
– Wong yen ngalah uripe bakal barokah
– Sopo seng jujur uripe makmur
– Wong suloyo uripe rekoso
– Wong seng sombong amale kobong
– Sopo sing tlaten tembe mburi bakal panen
– Akeh wong ngaku Islam agamane
– Tapi tumindake sak karepe dewe
– Zamane wes zaman tuwo
– Akeh manungso wis angel ditoto karo tuntunane agomo
– Senengane malah podho gae dosa
– Tumindak dosa sak bendino podho ra kroso
– Sitik-sitik ra ketoro
– Suwe-suwe dadi cetho
– Koyo wong tumindak dosa dilakoni sak bendino
– Dosa lantaran omo gan
– Lantaran kuping lan tangan
– Kadang-kadang ora kroso mergo pancen wes kulino
– Sing ati-ati lan waspodho
– Menowo siro ngobrol karo konco
– Ngrasani tonggo
– Ngojah alane liyo
– Kadang ra rumongso awake gawe dosa
– Ayo mumpung durung telat
– Enggal-enggal podho tobat
– Timbang ning akhirat siro mbesok nompo adzab
– Mung dosa epele kang ora dirasake
– Nanging gedhe akibate marang awake dewe
– Mumpung isih urip
– Ngibadaho kanti tertib
– Ngelingono yen wes mati
– Ora bakal iso bali
– Mumpung isih waras
– Ibadaho kanti ikhlas
– Ngelingono yen wis lara
– Ora biso opo-opo
– Mumpung isih longgar
– Ibadaho kanti sabar
– Ngelingono yen wis repot
– Ibadah rasane abot
Source http://thefilosofi.blogspot.com/ http://thefilosofi.blogspot.com/2016/02/pitutur-luhur-jawa-jaman-dulu-dan.html
Comments
Loading...