Pitutur Luhur Jare Simbah Biyen

0 202

Pitutur Luhur Jare Simbah Biyen

Wong yen Nrimo, uripe Dowo
Wong yen Sabar, rejekine Jembar
Wong yen Ngalah, uripe bakal Berkah
Sopo sing Jujur, uripe yo Makmur
Sopo sing Suloyo, uripe yo Sangsoro
Sopo sing Sombong. amale bakal Kobong
Sopo sing Telaten, bakal Panen..
Ojo podo Ngresulo, mundak gelis Tuwo
Sing wis Lungo, Lalekno
Sing durung Teko, Entenono
Sing wis Ono, Syukurono..
Iki tetuah wong jowo, eling-elingono lan
lakonono..
Sehat kuwi yen :
Mangan enak..
Turu kepenak..
Ngibadah jenak..
Tonggo semanak..
Keluarga cedhak..
Bondo cemepak..
Kubur ra sesak..
Suwargo mbukak..
Sedulur grapyak..
Ono panganan ora Cluthak..
Ketemu konco ngguyu NGAKAK…
Ini nasehat orang Jawa, ingat2 dan lakukanlah.
Sehat kuwi yen :
Sehat itu jika:
Mangan enak..
Makan, enak
Turu kepenak..
Tidur, nyenyak.
Ngibadah jenak..
Beribadah, sepenuh hati.
Tonggo semanak..
Tetangga, ramah tamah
Keluarga cedhak.
Keluarga, dekat
Bondo cemepak..
Harta, tersedia
Kubur ra sesak.
Makam tidak berdesak-desak.
Suwargo mbukak..
Surga terbuka.
Sedulur grapyak.
Saudara2 saling menerima dg baik.
Ono panganan ora Cluthak..
Ada makanan tidak….. (gelojoh, rakus dengan mengambil yang bukan haknya)
Ketemu konco ngguyu NGAKAK…
Bertemu teman, tertawa NGAKAK..
Source http://thefilosofi.blogspot.com/ http://thefilosofi.blogspot.com/2016/02/pitutur-luhur-jawa-jaman-dulu-dan.html
Comments
Loading...